dimecres, 26 de novembre del 2008

LES NOVES TECNOLOGIES EN L'ÀMBIT LOCAL


Aquests passats dilluns i dimarts, s’han dut a terme al Parlament de Catalunya, unes jornades d’estudi sobre l’estatut i els governs locals en el nou model territorial de Catalunya, a les quals he tingut el plaer de poder assistir.

Amb la documentació que se’ns ha lliurat està el document de bases per a l’elaboració d’un avantprojecte de Llei de governs locals de Catalunya, que és el document que està treballant el Departament de Governació amb els diferents actors, per assolir aquesta Llei tan desitjada, que ens permetrà assolir la Vegueria de l’Ebre.

Aquest document, juntament amb la conferència que va pronunciar el Conseller Jordi Ausàs, a la Cambra de comerç de Tortosa, serà repartit als mitjans de comunicació del territori el proper 5 de desembre a la fira d’Amposta.

Aquest document, hi dedica un capítol sencer, el VIII, a les noves tecnologies en l’àmbit local, evidentment, és solament una declaració d’intencions, ja que haurem de veure l’articulat final de la Llei, però el tema pinta be, sobretot pel fet, que ens reconeix uns nous drets als ciutadans en el que s’anomena dret a la relació electrònica amb les administracions públiques.