dissabte, 22 de setembre de 2007

PROJECTE PILOT A LA RIBERA D'EBRE, EN NOVES TECNOLOGIES


El projecte Territori TIC vol fomentar l'ús de les tecnologies de la informació a les comarques de la Ribera d'Ebre, el Ripollès i el Pla de l'Estany


Territori TIC és una prova pilot que es desenvoluparà durant dos anys amb un pressupost de 620.000€

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, acompanyat del secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, han presentat avui en el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre el projecte Territori TIC. L’objectiu d’aquest pilot és potenciar l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en l'àmbit ciutadà i de les petites empreses de les comarques de la Ribera d'Ebre, el Ripollès i el Pla de l'Estany. Territori TIC vol implementar un model de gestió que permeti optimitzar els recursos que es destinen a polítiques de Societat de la Informació.


El projecte busca crear una xarxa de complicitat i corresponsabilitat amb el món local; generar nous serveis; i potenciar el telecentre com a element de referència de la ciutadania, les empreses i les administracions locals. Territori TIC és una prova pilot dotada amb 620.000€, que tindrà una durada de dos anys i es desenvoluparà a la Ribera d'Ebre, el Ripollès i el Pla de l'Estany. Aquestes comarques comparteixen trets socials i econòmics, com ho són l’estructura demogràfica i una economia bàsicament agrícola. A més, totes tres tenen telecentres consolidats que actuen com a referents en matèria TIC en el seu àmbit. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, destaca la importància de la Xarxa de Telecentres de Catalunya com a eix vertebrador de l'impuls de la Societat de la Informació al país.


Durant la presentació de Territori TIC a Mora d'Ebre, el conseller Joan Puigcercós ha assegurat que “aquesta prova pilot proporcionarà a les tres comarques un salt qualitatiu pel què fa a l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació” i ha destacat que “aquest és un projecte que contribueix a avançar en equilibri territorial, i pensem poder estendre’l”.

Territori TIC avaluarà un model descentralitzat i territorial de gestió dels telecentres, potenciarà la millora del grau d'alfabetització digital i de l'ús de les TIC entre la població i assessorarà el sector empresarial local. El seguiment de l’impacte d’aquesta prova pilot es farà a través de la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació a Catalunya (FOBSIC).