dimarts, 23 de febrer del 2010

xeCat


Ahir vaig assistir al Parlament de Catalunya, a la presentació del conveni d’adhesió de la FATEC (Federació d’associacions de gent gran de Catalunya), a la xeCat, Xarxa d’equipaments cívics de Catalunya.

La xarxa d’equipaments Cívics de Catalunya (xeCat) és una organització que gestiona i coordina recursos per als diferents equipaments adherits a fi d’evitar duplicitats, millorar la qualitat dels serveis, optimitzar recursos, afavorir el partenariat entre administracions i potenciar el sentiment de pertinença a una xarxa d’àmbit català.

Desprès dels equipaments propis de la Generalitat, la Federació d’Ateneus de Catalunya i ara els Casals de Gent Gran, a Catalunya ja tindrem una majoria d’equipaments associats.

La xeCat, és sobretot una eina tecnològica, que permetrà tenir informació pràctica sobre els equipaments, sobre les activitats que es desenvolupen, tan per als usuaris com per al conjunt de la ciutadania. I dins d’un àmbit restringit, hi haurà eines de gestió de recursos i activitats, eines de comunicació interna i eines de col·laboració entre centres.

La gent gran, són els gran analfabets digitals, i són el públic objectiu per lluitar contra l’escletxa digital, i és el que fem des de les administracions, amb els Punts òmnia, les cibercaixes o les aules de la gent gran.

Voldria acabar el post, amb una frase que va dir ahir el Senyor Mario Cugat, President de la Federació d’associació de Gent Gran de Catalunya, que pròximament la gent es digui “i com ens ho fèiem abans sense la xeCat”.

www.xecat.gencat.cat