dilluns, 2 d’abril del 2007

Espanya, en el lloc 32 d'aplicació de les TIC

divendres, març 30, 2007

Espanya, en el lloc 32 d'aplicació de les TIC

El Fòrum Econòmic Mundial ha publicat The Global Information Technology Report (l'Informe Mundial de les Tecnologies de la Informació), el qual mesura el grau de preparació dels països per a participar de les TIC i beneficiar-se de la seva aplicació, utilitzant el Networked Readiness Index (NRI) -vindria a ser una cosa com índex de preparació en xarxa-, el qual és un indicador que es composa de tres índex que valoren:

L'entorn TIC que proporciona un país o comunitat.

La preparació TIC dels principals actors (persones, empreses i governs).

L'ús de les TIC entre aquests actors (vegeu el web de l'Informe). Doncs segons aquest informe, al capdavant de la classificació es troba Dinamarca, amb un NRI de 5,71, seguida de Suècia, amb un 5,66, i de Singapur, amb un 5,60. Espanya se situa en el lloc 32, amb un índex de 4,35. Cal fer molta feina doncs, per millorar una posició, en un país que presumeix de ser un motor econòmic europeu.

http://www.weforum.org/en/initiatives/gcp/Global%20Information%20Technology%20Report/index.htm

3 comentaris:

jsequero ha dit...

Que els països nòrdics siguin els primers no és una novetat i que Espanya estigui al número 32 tampoc. Si fa pocs dies escoltava a un telediari que Espanya era la 9 potència econòmica, després del teu comentari ja se que no és per aplicació de les TIC. Suposo que , com sempre, serà fruit dels serveis relacionats al turisme, cosa que està molt bé però que no hauria de ser l'únic motor econòmic. I si tenim en consideració la cada cop més dispersa distribució del turisme, una gran millora en les TIC és no només interessant sinó del tot necessària pel creixement econòmic.
Jsequero sequero.blogia.com

Eva ha dit...

hola Carles,

no he pogut linkar les pàgines de l'estudi. Però l'altre dia tb em mirava una estadística i Espanya anav bastant per darrera de Malta!, Eslovènia, Lituania,... sinó recordo malament. Deu n'hi dó!! Quan no ens espavilem...

eva http://fonta-sic.blogspot.com

Andrea ha dit...

Es interessant saber en quin lloc estem respecte l'ús de les TIC's.

Per que no prenem l'exemple dels països nordics?